Prace nad DB Multiverse wznowione.
Strona 1 z 1
Prace nad DB Multiverse wznowione.
Po długich namysłach wracam do tworzenia Servera
Tak po trochu od czego zacząłem i co jeszcze zostało wcześniej zrobione
Plik spr i dat przerobione ich schemat jest jest zupełnie inny niż w Tibia Client.
Plik spr jest tworzony od zera czyli jest bez zbędnych grafik jakie miały Clienty Tibii
Plik dat jest w tej chwili nieruszany, zabiorę się za niego gdy wrzucę większość grafik do pliku spr.
To tyle jeśli chodzi o grafikę.
Mapa... Póki nie dokończę pliku dat nie mogę zabrać się za items.xml i items.otb servera to zostawię sobie jako deser ;]
Silnik
Jeśli chodzi o silnik to nie mam czym się szczycić jedyne co jest dodane to Transform system* znany wam z WoDBO i DBKO, jest też trochę modyfikacji takich jak Regeneration* oraz Minion&Craft System*
. Poprawiłem stabilność Silnika jest w stanie odeprzeć ataki DDos, crash przez boty itp.
Client
Za Clienta jeszcze się nie zabierałem zbytnio pomijając plik spr i dat.
Jeśli chodzi o systemy jakie chcę dodać do clienta dowiecie się wkrótce ;].
*Owe systemy zostaną wyjaśnione w następnym poście ;]
Tak po trochu od czego zacząłem i co jeszcze zostało wcześniej zrobione
Plik spr i dat przerobione ich schemat jest jest zupełnie inny niż w Tibia Client.
Plik spr jest tworzony od zera czyli jest bez zbędnych grafik jakie miały Clienty Tibii
Plik dat jest w tej chwili nieruszany, zabiorę się za niego gdy wrzucę większość grafik do pliku spr.
To tyle jeśli chodzi o grafikę.
Mapa... Póki nie dokończę pliku dat nie mogę zabrać się za items.xml i items.otb servera to zostawię sobie jako deser ;]
Silnik
Jeśli chodzi o silnik to nie mam czym się szczycić jedyne co jest dodane to Transform system* znany wam z WoDBO i DBKO, jest też trochę modyfikacji takich jak Regeneration* oraz Minion&Craft System*
. Poprawiłem stabilność Silnika jest w stanie odeprzeć ataki DDos, crash przez boty itp.
Client
Za Clienta jeszcze się nie zabierałem zbytnio pomijając plik spr i dat.
Jeśli chodzi o systemy jakie chcę dodać do clienta dowiecie się wkrótce ;].
*Owe systemy zostaną wyjaśnione w następnym poście ;]
Re: Prace nad DB Multiverse wznowione.
Transform System - zmiana profesji i wyglądu postaci, w skład tego dochodzą efekty takie jak piorunki, aury, buffowanie postaci. System pobiera również zależną od poziomu transformacji ilość KI na sekundę. Transformację tracimy gdy zginiemy lub poziom many spadnie do zera.
Regeneration System - W grze nie będzie czarów leczących, system ten regeneruje zależną od poziomu Skilla Vitality KI i HP na sekundę. Uważam, że jest to bardziej ciekawe niżeli itemy które regenerują manę i hp coś ala Tibia mam nadzieję że to urozmaici grę oraz PvP oraz MvP.
Minion&Craft system dzięki któremu będziemy mogli stworzyć własne itemki bez zbędnych kosztów.Zbieranie itemów do craftu będzie dane dla wszystkich profesji. Crafting będzie dostępny tylko dla wybranych profesji.
Regeneration System - W grze nie będzie czarów leczących, system ten regeneruje zależną od poziomu Skilla Vitality KI i HP na sekundę. Uważam, że jest to bardziej ciekawe niżeli itemy które regenerują manę i hp coś ala Tibia mam nadzieję że to urozmaici grę oraz PvP oraz MvP.
Minion&Craft system dzięki któremu będziemy mogli stworzyć własne itemki bez zbędnych kosztów.Zbieranie itemów do craftu będzie dane dla wszystkich profesji. Crafting będzie dostępny tylko dla wybranych profesji.
Ostatnio zmieniony przez Majinek dnia Czw Wrz 12, 2013 4:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Prace nad DB Multiverse wznowione.
Sprity które zostały dodane do pliku graficznego.
Itemy
Potwory - 0% Spritów
Czary i Efekty 0% Spritów
Ziemie, Ściany, Budynki - 0% Spritów
- Yajirobe - 100% Spritów
- Goku - 100% Spritów
- Vegeta - 100% Spritów
- Gogeta - 100% Spritów
- Vegito - 100% Spritów
- Gohan - 100% Spritów
- (Kid) Trunks* - 100% Spritów
- Goten - 100% Spritów